מהי יוגה

נשים עושות יוגה

המילה יוגה היא בשפת הסנסקריט, שפת המקור בהודו. משמעות המילה: איחוד, הרמוניה, שילוב. הרעיון של משמעות השם הינו שהאדם שמתרגל שיטה זו משלב אלמנט פיזי ואלמנט נפשי מנטאלי.
תוך כדי תרגול אסאנות = תנוחות ביוגה בהן האדם לומד למרכז את מחשבותיו, לנשום בצורה ייחודית ולתרגל יוגה כאורח חיים בריא, רגוע ושלו.
כאורח חיים המתרגל לומד פראנאיימה = תורת הנשימה, תזונה מיוחדת שמותאמת לתרגול, דרכים לניקוי הגוף מרעלים, תרגילי מדיטציה ודמיון מודרך.
היוגה הינה רפואה מונעת או דרך חיים נכונה לאורח זמן. כאשר האדם מתמיד בתרגול, המערכת החיסונית שלו מתחזקת, שרירי היציבה מתחזקים, הגוף נעשה גמיש, רמת הסטרס יורדת ואין כמעט חשיפה למחלות.
שיעורי היוגה נחלקים בד"כ לתרגול וחיזוק שרירים וגמישות הגוף בתרגול אסאנות ותרגול נשימות. בסוף השיעור לרוב ישנו חלק של הרפיה באמצעות דמיון מודרך או מדיטציה.
שיטת היוגה קיימת כמה אלפי שנים ומתוך מחקרים לאורך שנים, אנו למדים ששיטה זו בטוחה לטווח ארוך ולתרגול בכל גיל ובכל מצב גופני. כל זאת תחת השגחה והתאמה של תרגילים שמתאימים למצבו הבריאותי של המתרגל.
ישנם סוגים שונים ביוגה וכמובן שעם הגעתה של היוגה למערב הותאמה היוגה לקצב החיים המערביים. שמות זרמים ביוגה: איינגר, אשטאנגה, שיבננדה, ויניאסה, אינטגרטיבי ועוד.
הסבר קצר על סוגי היוגה העיקריים:
איינגר יוגה: בק"ס איינגר הוא מורה יוגה. כיום בן 88, מלמד ברחבי העולם. שיטה זו קפדנית ומדויקת, בה נלמדות יציבה ועבודה על כל אברי הגוף בכל תנוחה. יוגה דינמית, אך מדויקת.
ביקראם יוגה: ביקראם צ'ודורי שנולד בכלכתה ב-1948. בשיטה זו לומדים רצף של 26 תנוחות. כיום במערב מחממים את הכיתות לכ – 38 מעלות צלסיוס.יוגה דינמית.
ויני יוגה: סגנון שפותח על ידי דסיקאצ'אר (ט.ק.ו.). זוהי צורת יוגה שכוללת נשימה ותרגול תנוחה לצד הדרכה רוחנית ופילוסופית.יוגה רכה.
שיוואננדה יוגה: פותחה על ידי סואמי שיואננדה. כוללת 12 תנוחות בסיסיות וואריאציות או סדרות המבוססות על תנוחות אלה.
אשטנגה יוגה:פירוש המילה אשטנגה היא על שם שמונת ענפי היוגה של פטנג'אלי
( אבי תורת היוגה). סגנון שפותח על ידי פאטאבי ג'וייס (נולד ב 1915) במרכז לאשטנגה יוגה במייסור שבמרכז הודו. שיטה זה היא סדרות של תנוחות בסדר מיוחד.יוגה דינמית.
התפיסה שמאחורי מרבית שעורי היוגה בסניפים השונים היא הצורך הפנימי של המנויים שלנו לנוע. הגישה התואמת ביותר מבחינת המקצב שלה היא האשטנגה או ה- POWER YOGA כמובן עם האדפטציות המתאימות לכל קבוצה וקבוצה.
היוגה מתבססת על חוויה. ב – 200 השנים האחרונות אנשי המערב החלו נחשפים לנפלאות היוגה ולהשפעות החיוביות שלה על הגוף והנפש. במפגש עם המערב החלה היוגה להתמקד בבעיות הייחודיות שהמערב הביא איתו: מחלות מודרניות, מתח, חוסר שקט, תפישת מציאות הרסנית כלפי עצמנו וחוסר מיומנות בסיסית בכל מה שקשור לעזרה נפשית. תרגולים שונים של מדיטציה, תנוחות, יוגה טיפולית, טיפולים רגשיים והארה אינם כבר זרים לנו. היוגה מזמינה אותנו לחלוק ולהיעזר בידע העמוק ביותר והנגיש ביותר לגבי הפוטנציאל הגלום בנו כבני אנוש.
מה ניתן למתרגל בשעורי היוגה אצלנו בגרייט שייפ?
1. תרגילי גוף, הנקראים אסנה ומהווים פעולות לניקוי וטיהור הגוף ותרגילי נשימה ברמות שונות ובהתאמה אישית לכל אדם לבעיותיו ויכולותיו. המטרה של אלה היא לאפשר לגוף להכיל רמות גבוהות יותר ומפותחות יותר של תודעה ויכולות. כפי שנרמז עד כה, היוגים (מדעני היוגה הקדומים ומפתחי היוגה) הגיעו למסקנה שאנו איננו רק הגוף הפיזי ומהותנו היא הרבה מעבר לגוף הגשמי. הם פיתחו תרגילים בשביל להכין את הגוף ולאפשר בו את ההתפתחות האפשרית. מטרתם של התרגילים הללו היא להביא לשקט מהפרעות והטרדות מחשבתיות.
2. מערכת פילוסופית וחשיבתית שבאה לענות על שאלות יסוד בהוויה האנושית בנוגע לבריאות, אושר קיומי, מחלה, כאב ומוות. יוגה מתעסקת גם ביחסי אנוש וביחסים עם האלוהות. עם זאת היוגה אינה מבקשת שנקבל כל מה שהיא מציעה. ההיפך הוא הנכון – אנו מוזמנים לקבל רק את מה שבאמת עובד ונכון בעבורנו.
3. עקרונות אורח חיים – מוקד מהותי בכל מדע היוגה הינו השאלה של איך אנו חיים את חיינו? ועל כן היא כוללת הנחיות ועקרונות בנושאים של:
• בריאות, היגיינה ואושר קיומי בסיסי
• הסביבה שלנו
• יחסי האנוש שלנו
• כיצד אנו עובדים למחייתנו וההתנהגות שלנו באופן כללי בעולם
• היכולות והפתיחות שלנו ללמידה בחיים
4. ידע עמוק בנוגע לגוף – ההרכב האישי והכללי שלו בהקשר של התפתחות התודעה.
5. הפעולה שלנו בעולם – יוגה איננה פרישה מהחיים אלא מיצוי הפוטנציאל, היצירתיות והאיכויות האישיות שלנו באופן המלא ביותר ובחיינו אלה.
עם בחירת המורים הנכונים לצוותים השונים אנו רואים מעבר יפה וכניסה של אנשי הIndoor Cycling, הריצה, הקיקבוקס וכד' לסטודיו לשעורי היוגה, שיעורים המאפשרים למתאמנים איזון פיזי ונפשי כאחד. ועל פילאטיס כבר שמעתם?

אהבתם את המאמר? שתפו...

עוד מאמרים