מתחילים לרוץ

אנשים רצים ביחד

מאת ענת יסקולקה מאיר. מאמנת כושר בכירה, גרייט שייפ גדרה.

מתאמנים רבים מגיעים לנקודת מפנה בשיגרת האימונים שלהם, בה הם שואלים את עצמם – לאן עכשיו? תוכנית האימונים כבר משעממת, לא רואים תוצאות, מרגישים תקועים וזה עשוי להוביל לשבירה והפסקת האימונים. אחת הדרכים להתגבר על זה היא גיוון. מעבר לריצה מפעילות פחות עצימה היא דרך לשפר את האימון, להוסיף עניין, להעלות רמה ולהגיע להישגים חדשים ומגוונים.
בריצה, בנקודת זמן מסויימת שתי הרגליים מנותקות מהקרקע, בניגוד להליכה בה תמיד אחת מהרגלים נמצאות על הריצפה. האימפקט, כלומר ההשפעה של הפעילות על מערכת השלד, חזק יותר ובנוסף, מאחר ופר אותו זמן אימון עוברים מרחק גדול יותר, גם שורפים יותר קלוריות.
מלבד ההשפעה הבריאותית (והקלורית!) של הריצה על הגוף, ישנה גם השפעה על הנפש. כמו בכל פעילות גופנית, ריצה גורמת להפרשת חומרים מהמוח המשפיעים לטובה על מצב הרוח ועוזרת לנקות את הראש והנשמה.
המעבר מהליכה לריצה צריך להתבצע בהדרגה. יש צורך בחיזוק שרירים ספציפיים לריצה שאולי בתוכנית האימון הקודמת לא ניתנה לכך תשומת הלב המלאה. עם הזמן הגוף גם עובר התייעלות ונעשה יותר יעיל בחלוקת ההוצאה האנרגטית. מעבר תקין ונכון וכן תוכנית אימון מסודרת ומבוקרת יימנעו פציעות העלולות להתרחש בכל פעילות שמתבצעת בצורה לא נכונה.
ריצה היא פעילות הזמינה עבור כל האוכלוסיה. היא קלה ופשוטה לביצוע ואפשר לבצע אותה בכל מקום, בכל מזג אוויר ובכל גיל. מלבד טכניקה בסיסית, אין צורך במיומנות מיוחדת ואם לא קיימות התוויות נגד כל אחד יכול להינות ממנה.
מי שאינו רוצה לרוץ לבד ולנקות את הראש, יכול להצטרף לקבוצת ריצה. לאימון הקבוצתי, מלבד האספקט החברתי, גם השפעה על המוטיבציה. האימון בקבוצה בונה מסגרת אימונים העשויה לתרום להתמדה לאורך זמן, אך גם מסגרת של תמיכה והדדיות ובך גם מסייע להתמיד בפעילות.
יש לזכור כי פעילות גופנית היא כמו תרופה לגוף וההתמדה משתלמת. כמו כן, יש להתייעץ עם בעל מקצוע לפני ביצוע כל פעילות גופנית.
בהצלחה!

אהבתם את המאמר? שתפו...

עוד מאמרים